Ateliere In a Relationship 2018

În primăvara lui 2018 am conceput un test de relație pentru adolescenți, dar care se aplică de fapt și tinerilor aflați la început de experiențe de cuplu. Spre deosebire de majoritatea testelor simple, acesta nu mai puțin de 7 variante de răspuns, pentru că ia în considerare nu doar modul în care reacționezi într-o situație, ci și motivele pentru care o faci. La final, rezultatele obținute spun mai multe despre comunicarea de cuplu, despre inteligența emoțională a relației și despre cum poate fi imbunătătiță cu mai mult #respect. Mai mult de atât, testul trage un semnal de alarmă atunci când relația comportă elemente abuzive.

Am promovat testul online cu o campanie video din 4 spoturi, fiecare pe o temă care a reieșit din cercetarea In a Relationship: controlul (verificarea mesajelor, schimbul de parole), revenge porn (distribuirea de fotografii/videouri cu caracter erotic fără acordul persoanei în cauză), violența fizică (prima palmă, niciodată ultima) și șantajul emoțional (ori faci asta, ori ne despărțim).

Atelierele In a Relationship

232 de adolescenți din 9 orașe din țară (Alexandria, Bacău, Brașov, Botoșani, București, Iași, Roman, Timișoara, Tulcea) au participat la un atelier In a Relationship din aprilie până în octombrie 2018.

Atelierele au fost susținute de Silvia Guță sau de facilitatori antrenați de ea să susțină acest atelier în două ateliere de formare de traineri: iulie 2018 la București și august 2018 la Alexandria, cu coordonatorii trupelor de teatru de liceeni din festival. S-a format astfel un prim grup de oameni din întreaga țară, pasionați de educație alternativă și de lucrul cu tinerii care își asumă organizarea unor ateliere In a Relationship pentru adolescenții din comunitățile lor. 

Pe lângă acestea, intervențiile In a Relationship derulate direct de echipa proiectului ca parte din seria de parteneriate cu alte organizații care lucrează cu / pentru adolescenți au fost:

  • Intervenție In a Relationship & Replika - Spectacol de teatru „Boyz and girlz” + dezbatere cu publicul pe tema violenței în relațiile adolescenților (București, mai 2018)
  • SUPER - Festivalul de filme făcute de adolescenți (București, iunie 2018) - Un atelier cu participanții Super
  • Pelicam - Festival de film despre mediu și oameni (Tulcea, iunie 2018) - Un atelier cu participanți & voluntari Pelicam
  • Street Delivery (București, iunie 2018) - Un atelier cu înscriere liberă
  • Filit - Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (Iași, octombrie 2018) - Un atelier cu înscriere liberă (Iași)
  • Intervenție In a Relationship la C.N. „Al. I. Cuza” Alexandria în cadrul săptămânii „Școala Altfel” - 2 ateliere cu înscriere liberă pentru elevii liceului


Atelier de creație vizuală 2017

Partenerii noștri: Asociația ANAISAsociaţia Femeilor din SibiuAsociaţia Touched Fundaţia Friends for FriendsFundaţia PACT