Justice Institute în România

Fundatia globala AVON, Organizatia Vital Voices şi Asociaţia ANAIS au lansat Justice Institute, în România.

Justice Institute e un program inovator de formare şi, în egală măsură, un parteneriat public-privat care are scopul de a facilita răspunsurile holistice în adresarea violenţei împotriva femeilor, cu ajutorul şi implicarea specialiştilor din domeniu.

Timp de 3 zile, cei 50 de participanţi (procurori, judecători, avocaţi, coordonatori ONG şi asistenţi sociali) alături de facilitatorii internaţionali au căutat soluţii şi vor dezbate bune practici din alte state. Între temele dezbătute se află: Răspunsul la intimidareEvaluarea unui incident de violenţă domestică în care sunt prezenţi şi copii,  Lucrul cu şi pentru victima care îşi retrage acuzaţiile sau Împuternicirea victimelor ca supravieţuitoare.Până acum, în cele 9 ţări în care a avut loc programul, 600 de participanţi au fost formaţi. La final, 96% dintre ei au declarat ca au o întelegere mai aprofundaţă a violenţei domestice şi a abuzului sexual din ţările lor şi 95% spun că programul le-a oferit încredere că fiecare dintre ei poate aplica bune practici pentru a diminua amploarea fenomenului.

Partenerii noștri: Asociația ANAISAsociaţia Femeilor din SibiuAsociaţia Touched Fundaţia Friends for FriendsFundaţia PACT