Inspiratie pentru viitor-Fundaţia PACT

Violența este un fenomen ascuns în mediul rural, despre care nu se vorbește, și este considerată, de multe ori, normală și necesară.

Tinerii sunt o resursă importantă pentru dezvoltarea unei comunități, fiind agenți cheie ai schimbării sociale, de aceea ne propunem să îi implicăm activ în combaterea pe termen lung a violenței în comunitățile lor.


Prin acest proiect, ne propunem să pregătim persoane resursă din rural în prevenirea violenței și soluționarea constructivă a conflictelor și să creștem gradul de informare și nivelul de conștientizare a oamenilor din comunitățile mici cu privire la consecințele negative ale violenței. În prima etapă a proiectului Inspirație pentru viitor45 de tinere din satele din sudul României s-au întâlnit cu femei de carieră care lucrează în domenii variate precum business, media, antreprenoriat, administrație publică. Ele au petrecut o zi împreună, au povestit despre reușitele și provocările lor. Tinerele au fost motivate și au primit idei pentru dezvoltarea lor profesională, iar mentorii au avut ocazia să inspire și să împărtășească din lecțiile învățate, dar și să afle povestea unei comunități rurale.

De asemenea, tinerele au participat la un atelier de dezvoltare personală.

Proiectul face parte din Campania Respectului, iniţiativa Avon de luptă împotriva violenţei domestice.

Partenerii noștri: Asociația ANAISAsociaţia Femeilor din SibiuAsociaţia Touched Fundaţia Friends for FriendsFundaţia PACT