Forumul Învingătoarelor

La invitația lansată de Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen – A.L.E.G., femei care au dorit să cunoască alte supraviețuitoare și să-și împărtășească povestea s-au putut întâlni. 50 de femei din București, Iași, Cluj, Brașov, Sibiu, Craiova, Lupeni, Timișoara ne-au arătat la Forumul Învingătoarelor că România are o mare resursă de forță și curaj tocmai acolo unde majoritatea văd doar slăbiciune: în femeile care s-au confruntat cu violența partenerului. Orice femeie care rezistă și îndrăznește să rupă tăcerea în ciuda amenințărilor și umilințelor, dă dovadă de putere, nu de slăbiciune.

Învingătoarele au format deja un grup închis pe care l-au numit Reţeaua Învingătoarelor prin care continuă să comunice între ele şi să se organizeze. Una dintre ele a propus ca învingătoarele dintr-o localitate să alcătuiască un ghid local de ajutor: ce servicii ai la îndemână, ce avocaţi au experienţă în domeniu, cu ce grădiniţe au avut experienţe pozitive, sau, dimpotrivă, pe care să  le evite. Grupuri de sprijin pentru femeile care s-au confruntat cu violenţa domestică există la Sibiu, gestionat de asociaţia A.L.E.G., şi la Bucureşti, gestionat de asociaţia ANAIS. Ca pas următor, A.L.E.G. va contribui la formarea unor grupuri de sprijin locale ale supraviețuitoarelor şi a unor comunități de suport în care ele să se poată încuraja una pe alta și să-și poată construi o voce comună. Campania de comunicare #ŞiEuReuşesc se va extinde şi va aduce în spaţiul public cât mai multe exemple de femei care au reușit să se elibereze de abuz. Femeile interesate să se alăture pot să ne contacteze pe adresa contact@aleg-romania.eu sau la telefon 0753893531.

Partenerii noștri: Asociația ANAISAsociaţia Femeilor din SibiuAsociaţia Touched Fundaţia Friends for FriendsFundaţia PACT