2018

Test de relaţie "In a Relationship"

În primăvara lui 2018 am conceput un test de relație pentru adolescenți, dar care se aplică de fapt și tinerilor aflați la început de experiențe de cuplu. 

Rezultate parțiale:

11,990 vizite pe pagina de test relație

7,452 useri au început testul: 77,58% fete; 22,42% băieți

 4,335 oameni au completat testul

Atelierele In a relationship

232 de adolescenți din 9 orașe din țară (Alexandria, Bacău, Brașov, Botoșani, București, Iași, Roman, Timișoara, Tulcea) au participat la un atelier In a Relationship din aprilie până în octombrie 2018.

Gazeta „In a Relationship”

Fiecare atelier a avut ca materiale, în afara celor de lucru, cărți poștale, stickere și gazete In a Relationship.

Gazeta In a Relationship, cu un tiraj de 5,000 de bucăți, cuprinde cele mai importante informații din proiect (cercetare, vocabular, materialele documentate la bursele Superscrieri pe tema violență în cuplurile de adolescenți, testul de relație) și a fost distribuită până acum în toate spațiile și festivalurile care au găzduit ateliere, la care se adaugă SummerWell 2018 și Plai Festival + Bega !, Timișoara.

Donaţie către 2 centre de adăpost

În 2018, am donat câte 20.000 de euro către centrul de adăpost al Asociaţiei Femeilor din Sibiu şi către Centrul de găzduire "Casa Invicta" Asociaţia ANAIS din Bucureşti. 

Parteneriat Recorder.ro

Ne-am dorit să vorbim despre toate tipurile de violenţă, nu doar despre cea fizică. La fel cum ne-am dorit, ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multe persoane. De aceea, am ales să facem un parteneriat cu publicaţia Recorder.ro care să ne ajute să mai atragem o dată atenţia asupra acestui fenomen, dar şi pentru a aduce perspective noi asupra acestuia.

"Forumul Învingătoarelor" Asociaţia ALEG

La invitația lansată de Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen – A.L.E.G., femei care au dorit să cunoască alte supraviețuitoare și să-și împărtășească povestea s-au putut întâlni. 50 de femei din București, Iași, Cluj, Brașov, Sibiu, Craiova, Lupeni, Timișoara ne-au arătat la Forumul Învingătoarelor că România are o mare resursă de forță și curaj tocmai acolo unde majoritatea văd doar slăbiciune: în femeile care s-au confruntat cu violența partenerului. Orice femeie care rezistă și îndrăznește să rupă tăcerea în ciuda amenințărilor și umilințelor, dă dovadă de putere, nu de slăbiciune.

Podcast "mame"

„mame” este un podcast despre cum ne creștem copiii când muncim și cum muncim când creștem copii. "mame" este o serie de interviuri cu mame care muncesc în domenii diverse – literatură, fotografie, asistență socială, regie, jurnalism, actorie, antreprenoriat – despre muncă și maternitate, despre echilibrul sau haosul dintre ele, tranziția de la maternitate la muncă, vinovăția, fricile, dar și proiectele care se nasc din întâlnirea celor două. Gazdele podcastului sunt reporterii DoR Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu.

„Pentru că am devenit mame aproape în aceeași perioadă și pentru că documentam și scriam împreună de ceva vreme, ne-a fost ușor să vorbim des despre dileme maternitate-muncă”, spun Oana și Ana. „Prin mame încercăm să punem pe masă întrebări despre cum se împacă maternitatea cu munca, cum putem ajunge la un fel de echilibru și dacă există cu adevărat acest echilibru, ce înseamnă maternitatea în 2018 și care sunt presiunile societății de acum, cum ne-a format generația de mame din perioada comunismului, ce reinventăm noi, mamele de azi.”

Partenerii noștri: Asociația ANAISAsociaţia Femeilor din SibiuAsociaţia Touched Fundaţia Friends for FriendsFundaţia PACT