2013

1000 de paturi
Cele puţin peste 50 de adăposturi din România au devenit neîncăpătoare. Şi, totuşi, ele reprezintă singura soluţie pentru mare parte din victimele violenţei domestice, care trebuie să se îndepărteze de agresor pentru a-şi proteja propria viaţă, dar şi pe cea a copiilor.

Am demarat programul „1000 de paturi” pentru a suplimenta locurile disponibile în centrele de adăpost. Prin achiziţionarea uneia dintre bijuteriile Respectului, oferite de AVON Cosmetics România, fiecare dintre noi poate contribui la achiziţionarea paturilor necesare pentru centrele dedicate femeilor maltratate din România. Stă în puterea fiecăruia să elibereze o familie din lanţurile violenţei.

Bătaia nu educă
 

În România există peste 3 milioane de elevi, iar aproximativ 10% dintre ei merg la psiholog. Jumătate dintre părinţii români folosesc bătaia ca metodă de disciplinare, iar 1 din 6 copii declară că este bătut de către părinţi.

Pentru a marca Ziua Internaţională a Non-Violenţei în Scoli, în perioada 30 Ianuarie - 15 Februarie Avon Campania Respectului desfăşoară în şcolile din România proiectul “Bătaia nu educă”. Prezentările susţinute de către voluntarii campaniei îşi propun educarea elevilor, astfel încât aceştia să nu preia modelul comportamental violent al colegilor sau adulţilor.

Elevii nu trebuie să înţeleagă şi să accepte violenţa ca pe ceva firesc, ca o modalitate rapidă de gestionare a propriilor conflicte, ci să asimileze metode de relaţionare non-violente, dezvoltând şi adoptând un comportament echilibrat în relaţiile cu ceilalţi.

Partenerii noștri: Asociația ANAISAsociaţia Femeilor din SibiuAsociaţia Touched Fundaţia Friends for FriendsFundaţia PACT