2012

Conferinţa Internaţională Avon împotriva violenţei domestice
 
Între 27 februarie şi 1 martie 2012, Andreea Marin s-a aflat la Washington D.C., acolo unde a avut loc a 2a ediţie a Conferinţei Internaţionale împotriva Violenţei Domestice, organizată de Fundaţia AVON.
 
 

 
Femei pe Mătăsari

Strada Mătăsari din Bucureşti s-a închis timp de 3 zile devenind podium pentru prezentări de modă, galerie pentru expoziţii de fotografie şi cinematograf în aer liber pentru proiecţii de film. Latura educaţională este puternic reprezentată prin seminarii şi workshopuri, ateliere de gătit, târguri de hademade etc.

Am fost prezenţi la „Femei pe Mătăsari” pentru a vorbi despre lupta noastră împotriva cancerului la sân şi a violenţei domestice, despre importanţa depistării precoce a cancerului la sân şi despre libertatea de mişcare a fiecărei femei. Prin intermediul acestui proiect am atras atenţia asupra controlul mamar periodic şi abuzului economic- forma a violenţei domestice. Voluntarii Campaniei Avon pentru Sănătatea Sânilor şi ai Campaniei Respectului au fost prezenţi la eveniment, unde au împărţi broşuri educative şi au invitat participanţii la cortul Avon de informare.


Abuzul emoțional asupra adolescentului în familie
În 2012, Avon împreună cu Fundaţia Sensiblu a demarat proiectul “Abuzul emoţional asupra adolescentului în familie”. Valoarea donaţiei realizate prin Campania Respectului a fost de 60.000 $. Beneficiarii acestor sesiuni au fost elevii claselor a X-a si a XI-a din 32 de licee din ţară. Sesiunile de lucru destinate adolescenţilor au avut un format interactiv adaptat nevoilor de învăţare specifice adolescenţilor şi s-au bazat în principal pe utilizarea propriilor experienţe legate de situaţiile de abuz. Motivul pentru care am decis să abordăm această formă specifică de abuz - abuzul emoţional - este pentru că spre deosebire de alte tipuri de abuz, mai uşor de recunoscut (abuzul fizic, de ex.), abuzul emoţional şi efectele acestuia sunt mai puţin vizibile şi mai dificil de recunoscut din exterior. Cu toate acestea efectele abuzului emoţional asupra unei personalităţi în formare cum este cea a adolescentului pot lăsa urme pe termen lung şi influenţa în mod esenţial tot parcursul ulterior, personal şi profesional.

Peste 1200 de elevi au luat parte la seminariile susţinute de psihologii fundaţiei, învăţând de la aceştia despre formele violenţei domestice, dar şi cum se pot proteja pe ei şi pe cei dragi.

Partenerii noștri: Asociația ANAISAsociaţia Femeilor din SibiuAsociaţia Touched Fundaţia Friends for FriendsFundaţia PACT