2008

Femeia Anului
 

În 2008, sub umbrela Campaniei Respectului, Avon organizează alături de revista Avantaje evenimentul „Femeia Anului”.

Pentru prima oară în istoria evenimentului, acesta a fost dedicat în totalitate responsabilităţii sociale, fiind centrat pe conceptul de Respect pentru Femei – respect pentru valorile feminităţii şi pentru tot ceea ce femeia aduce umanităţii.

În cadrul Galei „Femeia Anului”, aducem în faţa reflectoarelor şi premiem femei care se implică activ în societate.

Câştigătoarele din anul 2008:
- Marina Sturdza – pentru Implicare şi Responsabilitate Socială
- Monica Macovei – pentru Apărarea şi Promovarea Valorilor Europene
- Victoria Asanache – pentru Promovarea Drepturilor Femeii
- Wajiha Haris – pentru Promovarea şi Apararea Drepturilor Copilului
- Simona Miculescu – pentru Promovarea Imaginii României în Lume
- Bianca Brad – pentru Iniţiativa în Sprijinul Semenilor
- Liana Maria Vislan – pentru Iniţiativa în Sprijinul Semenilor
- Mihaela Tise – pentru Iniţiativa în Sprijinul Semenilor
- Iana Matei – pentru Iniţiativă în Sprijinul Semenilor

SHARE IT TO STOP IT
SHARE IT TO STOP IT face parte din Campania Respectului iniţiată de AVON în 2008. Prin campania de luptă împotriva violenţei domestice ne propunem să fim alături de femeile din România, victime ale violenţei domestice, prin susţinerea centrelor de consiliere şi adăpost dedicate acestora.
 

Abuzul există în tăcere. Spunând povestea unei femei abuzate ajuţi alte femei. Când păstrezi tăcerea despre violenţa domestică, abuzul poate continua la nesfârşit. SHARE IT TO STOP IT aduce violenţa în lumina reflectoarelor pentru a o opri, pentru a le oferi femeilor speranta şi exemple de curaj.

Mesajul campaniei SHARE IT TO STOP IT este transmis prin vocile a 5 vedete masculine (Cornel Ilie, Leonard Doroftei, Cătălin Stefănescu şi Răzvan Fodor) şi vocea ambasadoarei campaniilor sociale Avon, Andreea Marin.


Training pentru asistenții din centrele de adăpost
Prin intermediul Fundaţiei Touched România, 35 de asistenţi din cele 7 centre maternale existente în Bucureşti, au participat la un training care să crească capacitatea acestora de a oferi sprijin victimelor violenţei din aceste centre. “Majoritatea femeilor care ajung la noi pentru ajutor au suferit cel puţin o formă de abuz în familiile din care provin, de aceea pentru asistenţii din centrele maternale este foarte important să ştie cum să comunice cu aceste femei şi să le ofere sprijn, pentru a trece mai uşor peste acestă problemă şi pentru a se reintegra în societate”, a declarat Lidia Stoichici.
 
Sponsorizarea eliberării certificatelor medico-legale
 

Multe dintre femeile care suferă abuzuri în familie nu depun plângere deoarece nu îşi permit să suporte costul certificatelor medico-legale. De aceea, pe parcursul anului 2008 AVON a sponsorizat, în cadrul Campaniei Respectului pentru Femei eliberarea a 500 de certificate medico-legale pentru victimele violenţei domestice care se adresează Centrului Pilot de Asistenţă şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie.

Partenerii noștri: Asociația ANAISAsociaţia Femeilor din SibiuAsociaţia Touched Fundaţia Friends for FriendsFundaţia PACT